Mówcy / Eksperci
Katarzyna Bosacka

Język wystąpień:

WYBRANE TEMATY / OBSZARY WYSTĄPIEŃ
- Jak kupować, żeby nie zwariować plus warsztat - prezentacja produktów spożywczych
- Czego wystrzegać się w żywności plus warsztat
- Dieta cud - czy istnieje? Co jeść, żeby być zdrowym i młodym - z prezentacją konkretnych diet
- Plastik, chemia gospodarcza, smog, przetworzona żywność - co nas truje we współczesnym świecie? Plus ekowarsztaty
- Matka, żona, dziennikarka - jak łączyć pracę zawodową z wychowywaniem dzieci i prowadzeniem domu
Dziennikarka telewizyjna i prasowa, jedna z założycielek „Wysokich Obcasów” sobotniego dodatku dla kobiet do Gazety Wyborczej, autorka wielu książek o tematyce konsumenckie, zakupowej, poradnikowej.
Autorka programów „Wiem, co jem” i „Wiem, co kupuję”, a także najnowszego „Co nas truje”.
Autorka rubryki kulinarnej w miesięczniku „Pani”.
Mama czwórki dzieci (21, 16, 14 i 5 lat), żona byłego ambasadora RP w Kanadzie.
Dodatkowa propozycja: warsztaty kulinarne
Katarzyna Bosacka specjalizuje się w nowoczesnej kuchni polskiej, czyli podawaniu dobrze znanych nam smaków w nowoczesnej formie (pierogi we wszystkich kolorach tęczy z różnymi nadzieniami, śledzie na wiele sposobów, polskie zupy i desery). Pełna sezonowość warsztatów gwarantowana. Możliwe są również – warsztaty dietetyczne, dla dzieci, albo z uwzględnieniem konkretnego produktu (np. dla producenta soków, kaszy, jogurtu).